Betonnen trap bekleden

Probleem

Veel nieuwbouwwoningen krijgen een betonnen trap. Beton is stevig, maar het is ook een koud materiaal dat niet iedereen even mooi vindt. Renotrap kan uw betonnen trap bekleden met massief hout of Duropal MO, zodat deze de warme, afgewerkte look krijgt die in uw interieur past. We doen dit snel en met de grootste zorg.

Oplossing

Zoals altijd bij het bekleden van een betonnen trap, beginnen we met een uitvlakking in mdf. Zo verkrijgen we gelijke treden. Na de uitvlakking wordt de eigenlijke bewandelbare trede op de mdf verlijmd. Voor de kwartdraai en de zijwanden hier werden planken op maat gezaagd.

Voor de bekleding zelf kiest u voor Duropal MO, zoals hier, of voor massief hout.

Uiteraard plaatsen we ook nog een leuning. Dit kan in verschillende materialen. In dit geval werd gekozen voor een klassieke leuning met houten stijltjes.

Duurtijd

Deze betontrap bekleden nam zo’n 3 à 4 dagen in beslag, o.a. vanwege het maatwerk voor de kwartdraai en het uitvlakken van het beton.

Model trap

Trap met een draai

Kleurkeuze

Eiken milano kwartier

Accessoires

Klassieke leuning met houten stijltjes.

Uw eigen betonnen trap laten bekleden?

Wilt u meer weten over dit project of wilt u zelf ook uw trap laten bekleden? Contacteer ons gerust voor een offerte op maat. 

Van een kille betontrap naar een warme trap in hout.